Titel: För modstöld.

Upptecknare: M. Johansson

Socken/stad: Sättna

Jesus gick sig utefter en väg, där mötte han ett kokreatur, bakbundet vid en gärdesgård och grät bitterligen. Så sade Jesus (till) kreaturet: "Varför gråter du" - "De hava bortstulit min makt och mitt mod." - "Men jag skall bota dig", sade Jesus, "så att ditt mod skall bliva som ög och din hud skall bliva som fettfläsk. Hjälper icke det, så galge det!" Gör jag i tre namn: Gud Fader, son och helige Ande.

Avskrift av Nordiska museet ur signelser och besvärjelser från medeltid till nytid. Svenska landsmål och svenskt folkliv,41. Emanuel Linderholm, sid 399,400.